Ambineta: Okrugli stol o energetskoj obnovi i problematici zgrada

“Zgrade treba obnoviti! Točka!”, jasna je poruka dr. sc. Vesne Bukarice, stručnjakinje za energetsku učinkovitost iz EIHP-a, s panela ‘Uređena zgrada Vs uređen stan’ koji je održan u sklopu sajma Ambienta – 50. međunarodnog sajma namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije, 28. rujna 2023., u organizaciji informativnog servisa ZGRADOnačelnik.hr.

Na panelu su sudjelovali još i Željko Uhlir (državni tajnik Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine i predstavnik suvlasnika), Marko Porobija (odvjetnik, Porobija & Špoljarić), Domagoj Šešok (Udruga upravitelj, direktor Sektora tehničkih poslova GSKG-a) i Sanja Pamuković, licencirana arhitektica i predstavnica suvlasnika.

Panel je okupio zainteresirane suvlasnike, upravitelje, sve one koje zanima problematika zgrada i zgradarstvo općenito, a bavio se gorućim pitanjima u zgradama, suvlasničkim i međuljudskim odnosima koji nerijetko koče sam ulazak u obnovu, energetskom obnovom, mehanizmima financiranja i drugim dilema te čestim problemima.

Eminentni stručnjaci i znalci govorili su o pravima i obvezama suvlasnika u zgradama, kako riješiti probleme i zgradu dovesti u red. Kao jedan od primjera zgrade u obnovi spomenuta je i zgrada EIHP-a, koja je trenutačno u prvoj fazi obnove s ciljem ostvarenja nZEB standarda i koja je dio projekta uspostave nZEB trening centra.

Više info: https://www.zgradonacelnik.hr/komentari-i-misljenja/zgrade-se-moraju-obnoviti-tocka/1367/

Podijeli