Predstavljeni rezultati provedbe financijskih mehanizama EGP-a i Kraljevine Norveške u Hrvatskoj

U četvrtak, 21. rujna 2023., u Zadru je održana konferencija predstavljanja dosadašnjih postignuća u okviru provedbe Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora i Financijskog mehanizma Kraljevine Norveške 2014.-2021. u Republici Hrvatskoj.

Sudionicima konferencije, među kojima su bili i voditeljica nZEB projekta dr. sc. Vesna Bukarica te voditelj Odjela za OIE, klimu i zaštitu okoliša Matija Vajdić, ukratko je predstavljen status programa koji se financiraju u Republici Hrvatskoj – Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva, Energija i klimatske promjene, Pravosuđe i unutarnji poslovi, Inovacije, istraživanje, obrazovanje i konkurentnost, Civilno društvo te Bilateralni fond. Radi se o ukupno 103 milijuna eura kojima se financira preko 100 projekata diljem Hrvatske.

Na konferenciji je Energetski institut Hrvoje Požar istaknut (EIHP) kao programski partner koji pruža stručnu potporu Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) u programu Energija i klimatske promjene te su predstavljeni brojni projekti među kojima je i projekt EIHP-a “Osnivanje Nacionalnog trening centra za zgrade gotovo nulte energije (nZEB)”.

Više informacija možete pročitati na web stranici MRRFEU-a.

Podijeli