Startup Europe Regatta: Edukacija je ključna u zelenoj tranziciji i korištenju novih tehnologija

Jedna od ključnih točaka u zelenoj tranziciji i korištenju novih zelenih tehnologija je edukacija, istaknula je dr. sc. Vesna Bukarica, voditeljica Odjela za energetsku učinkovitost u EIHP-u, na panelu “From ideas to implementation: scaling up innovative technologies for green transition”, koji je održan tijekom drugog dana Startup Europe Regatte, u četvrtak 5. listopada 2023., u podrumima Dioklecijanove palače, u Splitu.

Na pitanje što sprečava široku primjenu rješenja za poboljšanje energetske učinkovitosti u zgradama, Bukarica je napomenula da je najlakše odgovoriti kako nema novaca. No, kako je istaknula, čak i zrele tehnologije zapravo najviše sprečava nedostatak svijesti i znanja. “Treba nam edukacija, povećanje svijesti među stručnjacima i integracija svih raspoloživih rješenja za budućnost”, poručila je Bukarica s vrlo inspirativnog panela na kojem je istaknut i nZEB trening.

Pod moderatorskom palicom Stephanie E. Trpkov (CEO Agrodox), u panelu su sudjelovali još i Dame Dimitrovski (profesor), Filip Olujić (CEO DataBox) i Robert Bruckner (Trace Capital Investments) od kojih su se također mogli čuti zanimljivi uvidi u tematiku.

Podijeli