Počinje nZEB trening program edukacije stručnjaka u graditeljstvu

Energetski institut Hrvoje Požar (EIHP), zajedno s Građevinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, započinje s trening programom edukacije stručnjaka u graditeljstvu (ovlaštenih inženjera i suradnika u projektiranju).

Trening je podijeljen u osam jednodnevnih modula koji sadrže osnovne informacije o odabranoj temi, niz iskustava iz provedenih projekata i praktični rad za polaznike. Sadržaj modula možete pronaći ovdje: https://www.nzebcentar.hr/trening-centar/.

Termini održavanja predavanja/modula:

  • 22. 09. 2023. – Koncepti i strategije za nZEB (obvezan modul)
  • 29. 09. 2023. – Sustavi opskrbe energijom u nZEB-u (obvezan modul)
  • 06. 10. 2023. – Kako postići nZEB – iskustva iz provedbe
  • 13. 10. 2023. – Ocjena otpornosti i ranjivosti zgrada (obvezan modul)
  • 20. 10. 2023. – Upotreba naprednih materijala
  • 27. 10. 2023. – Energetsko modeliranje zgrade

Detaljnu agendu, kao i poveznicu za spajanje na prvo predavanje, svi prijavljeni će dobiti na mail.

Svaki modul se održava petkom, od 9 do 15-16 sati (uz pauzu). Predavanja će se održati online, a razlog je baš u skladu s temom treninga – EIHP poslovna zgrada kreće u obnovu. Stoga, u sklopu predavanja o iskustvima iz pripreme i provedbe same obnove, 06. studenog planiramo za sve zainteresirane organizirati posjet zgradi EIHP-a u Savskoj 163 i vidjeti na licu mjesta provedbu radova. Za sve koji ne mogu prisustvovati, plan je pratiti obnovu kroz foto i video dokumentaciju koja će biti dostupna na web stranici projekta. Također, u modulu Energetsko modeliranje zgrade su predviđene i praktične vježbe (jednostavne) pa će se osigurati provedba barem hibridno, no nastojat će se da se taj modul održi u potpunosti uživo.

Preostala dva modula – Kolaborativni BIM za postizanje nZEB-a i nZEN – od zgrade do susjedstva – održat će se u narednim mjesecima o čemu ćemo pravovremeno obavijestiti.

Sudjelovanje je besplatno te je osigurano bodovanje u sklopu stručnog usavršavanja ovlaštenih inženjera, tako da svaki modul donosi osam bodova. Nakon završenog treninga izdat će se uvjerenja o pohađanju treninga, koje planiramo organizirati uživo, uz prigodno druženje.

Prijave su još uvijek otvorene, a prijaviti se možete ispunjavanjem naše ANKETE.

Trening je sastavni dio projekta „Osnivanje nacionalnog trening centra za zgrade gotovo nulte energije (nZEB)“ te je financiran iz  programa „Energija i klimatske promjene“ u sklopu Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora (EGP).

Podijeli