Prvi posjetitelji budućeg nZEB trening centra

U ponedjeljak, 11. prosinca 2023., gradilište nZEB trening centra posjetili su studenti četvrte godine Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Margareta Zidar, glavna projektantica obnove zgrade, studente je provela po poslovnoj zgradi EIHP-a te ih upoznala s primijenjenim tehničkim rješenjima za ostvarenje nZEB standarda i dodatnim varijantama tehničkih rješenja koje su razmatrane u pripremnoj fazi projekta. Opisano je koji će se izvori energije koristiti na zgradi (daljinski izvor toplinske energije, sunčeva energija za proizvodnju električne energije), kao i planirano korištenje podzemne vode čime će se izvorima energije dostupnima na lokaciji zgrade moći ostvariti standard nulte emisije za zgradu.

Studenti su mogli vidjeti fazu montaže staklenih stijena, izgled staklenih panela s niskim stupnjem propuštanja sunčevog zračenja, stanje mineralne vune nakon uporabe od 20 godina, usporediti pristup u rješavanju toplinskih mostova na elementima ovojnice zgrade koji su ugrađeni prije 20 godina pa i kakva je suvremena praksa u rješavanju zrakopropusnosti ovojnice zgrade.

Podijeli