Održan nZEB trening i za studente

U četvrtak 7. ožujka i petak 8. ožujka održana je nZEB edukacija za Studentsku udrugu za promicanje energetske učinkovitosti i savjetovanje, (SUPEUS).

Studenti zagrebačkog Arhitektonskog i Građevinskog fakulteta u četvrtak su slušali teoretski dio koji im je dao uvid u pregled fonda zgrada i potrošnje energije u zgradama te u politike poticanja obnove zgrada. Nadalje, predavanja su se fokusirala i na tehničku pozadinu zgrada gotovo nulte energije (nZEB) i zgrada nultih emisija (ZEB), digitalizaciju i pametno upravljanje zgradama, pokazatelje pripremljenosti za pametne tehnologije (SRI), dinamičko modeliranje zgrada i prikaz alata i softvera za dinamičko modeliranje te odabir optimalnog rješenja kroz multikriterijski pristup.

Prikazani su i rezultati multikriterijske analize i odabira optimalnog rješenja za zagradu EIHP-a, a naglasak u predavanjim je stavljen i na pripremu projektnog zadatak za energetsku i strukturnu obnovu, uvjete na lokaciji i adiministrativne procedure, prijedloge pojačanja nosive konstrukcije zgrade EIHP-a, itd.

Kako to izgleda u praksi, studenti su mogli vidjeti u petak kada su prošetali gradilištem EIHP-a i dobili detaljan uvid u sve radove, kao i pojašnjenja što je bilo prvotno planirano, što se otkrilo tijekom provedbe, što se moralo promijeniti i kako se to reflektira na troškove.

Podijeli